اطلاعات و اخبار تازه درباره تک تیرانداز آمریکایی (کلینت ایستوود)
بردلي كوپر در مصاحبهاي كه با ديليبيست انجام داده بود، اشاره داشت كه فيلم قرار است تاثيرات رواني جنگ را نشان بدهد و اينكه «تكتيرانداز آمريكايي» اشك جو بايدن، معاون رييسجمهور آمريكا را درآورده است. از ميان دموكراتها، جين فاندا، بازيگر قديمي كه هميشه مواضع ضد جنگ داشته و بخصوص در دهه 70 بخاطر موضعگيريهايش عليه جنگ ويتنام مشهور بود در توييتر به ايستوود بابت فيلمش آفرين گفته است.
7فاز:
فيلمساز کهنهکار هاليوود امسال 85 ساله ميشود. کلينت ايستوود با اين سن و سال فيلمي ساخته که نه فقط گيشههاي سينماي آمريکا را فتح کرده که سياستمداران و سينماگران را به جان هم انداخته است. «تکتيرانداز آمريکايي» آخرين فيلم کلينت ايستوود ناگهان تبديل به نامي جنجالي در سينما شد. فيلم در عرض چهار هفته بيش از 105 ميليون دلار فروخت و به اين ترتيب از همين حالا تبديل به پرفروشترين فيلم کارنامه ايستوود شده است. (پرفروشترين فيلم ايستوود، «گرن تورينو» 148 ميليون دلار فروخته بود و با توجه به روند صعودي فروش «تکتيرانداز آمريکايي» از همين حالا ميشود آن را در صدر پرفروشهاي ايستوود دانست). فيلم ايستوود برمبناي کتاب خاطرات کريس کايل است. يکي از بهترين تکتيراندازان ارتش آمريکا. برعکس فيلم قبلي ايستوود، «پسران جرسي» که خيلي ديده نشد اين يکي توانست نامزد اسکار بهترين فيلم شود و باز هم تواناييهاي ايستوود در کارگرداني را به رخ بکشد. فيلمي که جنجالهاي زيادي به پا کرده است.
کريس کايل کيست؟
کريستوفر اسکات کايل (متولد 1974 در آمريکا) افسر يگان ويژه نيروي دريايي ايالات متحده آمريکا بود. او مامور بخش عمليات ويژه بود. طبق آمار ارتش آمريکا او در ماموريتهايي که رفته 160 نفر را کشته که البته خودش تعداد کشتهها را 250 نفر ميداند. شورشيهاي عراق نامش را «شيطان رمادي» گذاشته بودند. او در جريان حمله آمريکا به عراق چهار بار به اين کشور اعزام شد. در روزهاي جنگ دو بار مجروح شد و ششبار مورد اصابت دستگاههاي انفجاري قرار گرفت. کايل به درخواست همسرش سال 2009 از ارتش آمريکا بيرون آمد و کتاب خاطراتش به نام «تکتيرانداز آمريکايي» را در ژانويه سال 2012 نوشت که جزو کتابهاي پرفروش بازار شد. فوريه سال 2013 کايل مورد اصابت گلوله يک تفنگدار 25 ساله نيروي دريايي قرار گرفت. او طبق گفتههاي مادر اين تفنگدار جوان به ارتش گزارش کرده بود که او داراي اختلال رواني است و نگهداري اسلحه پيش او خطرناک است. فوريه امسال قرار است دادگاه قاتل کايل برگزار شود.
موضعگيريهاي اهل سياست و سينما
ست روگن تعطيلات امسال فيلم کمدي «مصاحبه» را روي پرده داشت. کمدي که جبههگيري کره شمالي درباره آن و بعد هم جنگ سايبري که به راه افتاد، آن را از يک فيلم نسبتا ضعيف کمدي تبديل به اثري ميهنپرستانه کرد که ديدنش واجب بود. روگن هم به جمع کساني پيوسته که در توييتر درباره فيلم ايستوود اظهارنظر کردهاند. او به فيلم در فيلمي اشاره ميکند که در واقع منظورش فيلم پروپاگانداي نازيها از تکتيراندازهايشان است که در «بيآبروهاي لعنتي» تارانتينو به تصوير کشيده ميشود. روگن ستايش ايستوود از جنگ را با نظريه نازيها يکي ميداند. قبلتر هم مايکل مور توييتهاي تندي درباره اين نوشته بود که تکتيراندازها آدمهاي ترسويي هستند و از پشت حمله ميکنند. مايکل مور بعدا از موضعش درباره فيلم ايستوود عقب کشيد و گفت که اصلا آن توييتهاي او مربوط به فيلم «تکتيرانداز آمريکايي» نبوده است. او در صفحه فيسبوکش نظرش را درباره فيلم ايستوود اينطور نوشت: «يک بازي فوقالعاده از بردلي کوپر. يکي از بهترينهاي سال. تدوين عالي. لباسها و گريمها شاهکارند. و خيلي حيف که کلينت ويتنام و عراق را در روايتش با هم قاطي ميکند. و اينکه کاراکترهايش عراقيها را «وحشي» مينامند خيلي بد است. البته يک حس ضدجنگ هم در فيلم وجود دارد. و پايانش احساسبرانگيز است. وقتي متوجه ميشويم شخصيت اصلي توسط يکي از همقطارهايش که اختلال شخصيت دارد کشته ميشود. آن هم مردي که به او تکتيرانداز ميگويند.» از حرفهاي مور چه برداشتي داريد؟ زيرکانه کارگرداني و نقاط فني فيلم را تحسين کرده ولي در عين حال معلوم است کنايههاي ظريفي به محتوايش ميزند.
بردلي کوپر در مصاحبهاي که با ديليبيست انجام داده بود، اشاره داشت که فيلم قرار است تاثيرات رواني جنگ را نشان بدهد و اينکه «تکتيرانداز آمريکايي» اشک جو بايدن، معاون رييسجمهور آمريکا را درآورده است. از ميان دموکراتها، جين فاندا، بازيگر قديمي که هميشه مواضع ضد جنگ داشته و بخصوص در دهه 70 بخاطر موضعگيريهايش عليه جنگ ويتنام مشهور بود در توييتر به ايستوود بابت فيلمش آفرين گفته است.
حاشيه جديد فيلم: پرونده کايل
به جز عواقب سينمايي حالا همه در اينباره حرف ميزنند که فيلم ايستوود ممکن است روي نتيجه دادگاه قاتل کريس کايل هم تاثير داشته باشد. اگر چه در فيلم «تکتيرانداز آمريکايي» صحنه مرگ کايل را نميبينيم چون فيلم براساس کتاب خاطرات کايل ساخته شده، اما به هر حال اهل قانون ميگويند فيلم کايل را در نقش يک قهرمان تصوير ميکند و بدون اشاره به اسم ميگويد که توسط مردي کشته شده که در اصل کايل ميخواسته به او کمک کند. حالا بعد از ديدن فيلم مردم در شبکههاي اجتماعي دنبال حکم مرگ براي مردي هستند که کايل را کشته. بنظر ميرسد دستگاه قضايي آمريکا براي صدور حکم اعدام براي قاتل کايل از طرف افکار عمومي تحت فشار قرار بگيرد.
طرفداران فيلم مقابل چه کساني هستند؟
فيلم «سلما» به کارگرداني آوا داورني از همان اول فيلم موردعلاقه حزب دموکرات و البته سينماگران سياهپوست هاليوود بوده است. اپرا وينفري، مجري مشهور پشت فيلم قرار دارد و بعد هم اسپايک لي. در فصل جوايز نام «سلما» خيلي بيشتر از «تکتيرانداز آمريکايي» شنيده ميشد و به همين دليل بسياري از منتقدان به نبود اسم آوا داورني ميان نامزدهاي کارگرداني اسکار اعتراض کردند. منتقدان دو فيلم «تکتيرانداز آمريکايي» و «سلما» را مقابل هم قرار دادهاند. اولي فيلم درباره جنگ و دومي درباره يکي از بزرگترين مردان صلحطلب تاريخ، مارتين لوترکينگ است. يک روز پس از آن که اسکار فيلم «سلما» را ناديده گرفت، باراک اوباما رييس جمهور آمريکا در کاخ سفيد به تماشاي اين فيلم نشست. حالا در اين فضاي دو قطبي سينماي آمريکا جايزه اسکار ميتواند تعيينکننده باشد. اسکار بهترين فيلم که البته طبق پيشبينيهاي منتقدان بعيد است به هيچکدام از اين دو فيلم برسد.
هفت صبح